Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pytanie do Windows 7 32-bit

LubiePlacki82

Pytanie

Opublikowano

Siemka otóz wiem że win 7 32-bit widzi tylko 3 gb ramy,a ja posiadam 4GB.Więc mam pytanie czy jeśli ustawie do gier 3 gb a do systemu 1gb to komputer bedzie widział w grach te 3 a w systemie 1 ? Bo narazie mam ustawione na te 3GB czyli 1 na system i 2 na gry.Proszę o pomoc...

NonekPL.png

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skoro nawet nie masz pojęcia do czego służy polecenie to po co je stosujesz !

używa się w razie problemów z aplikacją zwiększając domyślna wartość 2048 do max 2900 w celu poprawy w zarządzaniu pamięcią GRAFIKI tylko dla kart Nvidii

zwykły windows nie potrafi zarządzać pamięcią w ramach ustalonych wartości

nijak to się ma do przydziałów bezsensownych jak chcesz robić , tutoriale na necie to bzdury bo byle dzieciak coś źle zrozumiał i pisze bzdury a reszta tylko powtarza rozgłaszając głupi błąd jako cudowny sposób na zarządzanie pamięcią.

źle zastosowana i bez potrzeby komenda obniży wydajność systemu czasem go nawet uwali w szybkim tempie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

najpierw poznaj system a potem używaj czegoś z sensem a nie bezsensownie

nie ma i nie będzie nigdy takiej komendy i nawet możliwości zrobienia tego

/set increaseuserva **** Chodzi mi oto o przypisanie pamięci Ram !

NonekPL.png

Opublikowano

skoro nawet nie masz pojęcia do czego służy polecenie to po co je stosujesz !

używa się w razie problemów z aplikacją zwiększając domyślna wartość 2048 do max 2900 w celu poprawy w zarządzaniu pamięcią GRAFIKI tylko dla kart Nvidii

zwykły windows nie potrafi zarządzać pamięcią w ramach ustalonych wartości

nijak to się ma do przydziałów bezsensownych jak chcesz robić , tutoriale na necie to bzdury bo byle dzieciak coś źle zrozumiał i pisze bzdury a reszta tylko powtarza

Czyli poprostu zle zrozumiałem D: ale mogłbym by tak ustawić te 2900 żeby mieć wiecej fps w np.bf3 i bf4 ?

NonekPL.png

Opublikowano

możesz jak masz Nvidię i problemy z grafiką ale jak dopisałem możesz uwalić albo obniżyć wydajność systemu

opcja nie polepsza wydajności gier ani nie zwiększa FPS, słuzy tylko do poprawy współpracy kart Nvidii z kontrolerem pamięci na płycie ( chodzi o sposób adresowania pamięci a nie zarządzanie nią )

w sumie jak komuś źle współpracuje grafika z płytą główna i kontrolerem to wpisując opcję poprawi FPS i wydajność ale na zasadzie korekcji błędnej współpracy urządzeń a nie samego polepszenia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Czytasz ze zrozumieniem ? To nawet nie dotyczy pamieci RAM, tylko VRAM karty graficznej i nie pomoze w twoim przypadku. To co chcesz zrobic jest nieosiagalne

Opublikowano

nie ma znaczenia co ustawisz i jak ustawisz bo nie możesz tego ustawić jak ci się podoba

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie ma znaczenia co ustawisz i jak ustawisz bo nie możesz tego ustawić jak ci się podoba

w cmd jest komenda do ustawiania ilości ram na aplikacje/gry

NonekPL.png

Opublikowano

najpierw poznaj system a potem używaj czegoś z sensem a nie bezsensownie

nie ma i nie będzie nigdy takiej komendy i nawet możliwości zrobienia tego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...